Posted by: Rikke | 7. februar 2011

Skal vi blive eller rejse?

Så sidder jeg her igen – på stien udenfor vores lejlighed.

Det er mørkt, et aircon-anlæg er lige gået i gang og larmer i natten, Tophue ligger i bedet og venter på at nogen åbner vores terrassedør, så hun lynhurtigt kan drøne ind og fylde den lille missekrop med store miaver.

Ved siden af mig, har den vagt, der plejer at sidde foran vores dør, rullet et lille tæppe ud og er gået i gang med at bede.

Det gør de jævnt gennem dagen. Vasker hænder, fødder, ansigt, mund, næse, øre og nakke.

Der er en vandhane skråt foran vores lejlighed. Og det er der at de vasker sig – og derfra kattene også drikker.

Om dagen går vagterne ind på naboens terrasse og beder, men nu hvor han er hjemme, sker det åbenbart her på stien.

Jeg bliver ved med at have problemer med at komme på nettet – så jeg er gået i gang med at skrive det her, i et dokument, og så må vi se hvornår det ender med at komme på.

Jeg skal på nettet for at se min kærestes post. Han sagde der var mails fra Atlantis, det rejseselskab vi kom herned med, og som vi både herfra og fra Danmark har forsøgt at få i tale de sidste dage.

Efter hvad jeg kan forstå på min veninde derhjemme, der har arbejdet hårdt på sagen, så har vi nu billetter hjem søndag – hvis det er det vi ender med at beslutte.

Men det begynder at se lysere ud med situationen – i hvert fald den politiske. For rejsebureauerne ser ikke ud til at have ændret form.

Englænderne sender stadig folk herned. Havde to englændere med ude og dykke i dag – og de får ikke noget refunderet hvis de ikke rejser, så det gør de så.

Men det er ikke helt nok til at holde dykkerfirmaet kørende på fuld skrue – men vi fik at vide i dag, at de lige nu og her ikke har planer om at lukke.

Det de vælger at gøre er at skrue ned for blusset.

De slår sig sammen med et andet dykkerfirma omkring bådene og gav her i eftermiddags medarbejderne valget mellem at arbejde som freelance eller for halv løn.

Og folkene valgte det sidste.

Så fra i morgen går folk 50% ned i løn. Men beholder til gengæld muligheden for at have et job.

Jeg gad fanme godt se det ske i en dansk virksomhed. Ingen strejker, ingen ”jammen vores overenskomst siger”, ingen tillidsrepræsentanter der protesterede … bare ”vil I det eller det?

Og det at få et valg, var faktisk en stor ting, for de kunne jo lige så let have lukket butikken og sendt alle hjem.

Så situationen har flyttet sig lidt. Indtil den 15. er der halv løn og efter det, må vi se om tingene er blevet bedre eller ej. Men inden vi når dertil, skal vi bestemme os for om vi vil blive eller ej.

Hvis vi rejser hjem næste søndag sker det nemt og gnidningsløst. Vi kan have vores bagage med os, og skal ikke bekymre os om visa og udrejsetilladelse.

Hvis vi ikke gør, har vi nu fået at vide, at det ikke er helt så let at komme væk herfra igen.

Det med at komme væk herfra var ikke noget vi havde undersøgt så nøje inden vi tog herned.

Når man bor i Europa og kun rejser rundt der, eller på ferier af max 3 uger andre steder i verden, er det med at komme væk fra et sted sjældent et problem.

Men det kan det måske blive her for hvis man har været her i mere end 3 måneder, kan man ikke bare rejse ud igen. For det førte skal man åbenbart have en rejsetilladelse, for det andet må man kun rejse ud med rutefly og for det tredje er det røvdyrt med overvægt.

Måske noget vi skulle have tjekket ud inden vi rejste herned ….. Derfor er det nødvendigt at vi tænker os ordentligt om inden vi beslutter om vi skal blive eller rejse.

Reklamer

Responses

  1. Jeg kan godt forstå jeres overvejelser. Og kan fortælle, at jeg lige nu, efter hjemkommet fra arbejde ville checke min post, også havde fået mail fra Atlantis. ( Vi har jo rejst med dem, så jeg elsker at få rejsetilbud, haha) og overskriften i dag, var nyt feriemål Dubai. MEN de havde også last minuts rejser til flere steder, og deriblandt Sharm med afrejser fra Billund den 26 og 27 samt den 5 og 6 marts.
    Så de har da ikke givet op endnu.
    Men I må jo se tiden an. om i evt. vil vælge de senere afgange til Billund. ( hvis det kom dertil.)
    knus og hav det godt. Aase

  2. Det er rigtig gode nyheder Aase … det vil være rigtig fedt hvis Atlantis genoptager sine rejser herned allerede her i februar … tak for infoen 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: