Posted by: Rikke | 20. februar 2011

Skik følge eller land fly

Det er så nemt at leve sit liv usundt hernede.

Inden vi tog herned, havde vi begge besluttet, at vi også ville bruge vores tid hernede, på at leve livet lidt sundere.

Jeg skulle meditere, jeg skulle træne og jeg skulle spise ordentligt. HJ havde svoret, at han ikke ville drikke en masse “unødvendige” øl og vi havde snakket om, at vi måske bare helt generelt ville holde os et alkoholfrit år.

Hvad vi ikke vidste var, at sundhed og mere eller mindre fanatisk levevis, ganske simpelt ikke er på dagsorden hernede.

En ting er at fiberrig kost er et ukendt begreb. Brød er hvidt, let som fjer og sødt. Der hvor der er mange turister kan man godt godt få rugbrød, af tysk format, men ellers virker det som om at hvidt brød og kager er fremmet fremfor rugkiks og fibertrim.

En anden ting er at alle ryger.

Både egypterne generelt og folkene på dykkercenteret.

Når man bliver spurgt på gaden om man har en smøg, eller vil købe cigaretter, er det som at man taler et fuldkommet forståeligt sprog når man siger, at man ikke ryger. Det er så almindeligt at ryge hernede, at vores bedste gæt er, at vi pt. er de eneste ikke-rygere på centeret og muligvis i hele Sharm el Sheikh….

Desuden er chokolade, sodavand og chips rimelig billige og til at få alle steder.

Og når man har været ude og dykke, har man brugt en del energi og det er stensikkert, at når man kommer op, så har man behov for at få fyldt på depoterne – og det er ikke lige gulerødder, der ryger indenbords.

Alkohol er lidt svære at komme til. Ikke engang øl sælges i almindelige butikker og supermarkeder. Men det gør det dog andre steder og blandt andet dykkercenteret har et skab med “deko-øl”, der kommer på bordet når skibene er kommet hjem og folk sidder og hygger sig og skriver logbøger.

Og alle de her ting er jo ok og fedt når man er på ferie.

Lidt snask at spise her, en øl efter dykket der og så ellers slappe af – inden man snupper en lækker middag på restaurant om aften med et par drinks før og efter – og måske et bab på vandpiben.

Men det går jo ikke når det er ens hverdag – specielt ikke når man godt kunne tænke sig at komme hjem et par størrelser mindre og håbefuldt havde lyttet til en, der havde en veninde, der havde været hernede og “havde tabt 8 kg. i løbet af en måned af at dykke i våddragt  kulden du ved, energiforbruget“.

Men jeg kan uden blusel røbe, at sådan kommer det ikke til at gå med mig, med mindre jeg snart sadler om og gør alvor af alle de der gode fortsætter. Det kan godt være at det ind i mellem på slutningen af et langt dyk kan blive lidt koldt – men skal mit energiforbrug op og måle sig med mit energiindtag, så skal jeg som minimum skifte over til en shorty…

… eller bare skotte hele det der helseliv og gøre som alle de andre og muligvis bare booke to sæder i flyet hjem?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: