Posted by: Rikke | 26. februar 2011

Så tar’ vi repertoiret een gang til

Vi har altid haft mange gæster både hjemme i lejligheden og i sommerhuset.

Vi har en stor lejlighed/et dejligt sommerhus, er glade for mad og kan lide at lave det … og kan lide at være sammen med gode mennesker, og så er det egentligt ikke så svært at være gæstfri.

Og det er en vane, der ikke er nemt at aflægge – så da nogen af vores (eller HJ’s er det jo….) kollegaer havde inviteret os på en drink ude i byen i går, genbød vi til middag her hos os.

Hvad vi så ikke rigtig havde tænkt på var at vi har 3 knive, gafler og tallerkener – og at selvom vi også har tre stole, så har vi ikke noget spisebord. Og vi blev 6.

Men gæsterne medbragte bestik og tallerkener og middagen blev indtaget på terrassen siddende på de 4 fire puder vi har derude – og selvom 4 personer i selskabet var over 40, så gik det…

Og fordelen ved at rejse til et nyt land og møde nye mennesker er, at man kan tage gode gamle gennemprøvede klassikere og gentage nyhedens begejstring.

Så vi købte 1½ kg. rejer, pillede dem og gav dem nyt liv i en meget varm gryde sammen med en blanding af fintsnittede hvidløg i mere end rigelige mængder og en halv håndfuld chili i små tern.

Inden serveringen blev retten tilføjet riiiigeligt smør og et drys hakket persille … og ja, retten, er Gambas al ajillo, efter klar inspiration af de gode Pricebrødre.

… og “vi” er i det her tilfælde helt og alene HJ, der er rigtig god på Price-mad og den eneste i familien der har tålmodighed og evner til at pille 1½ kg rå rejser (og 50 fed hvidløg)…

Retten fik følgeskab af det gode brød, nu bagt som foccacia, med et ordentligt skud nigellafrø og gode oliven trykket ned i dejen på strategiske steder, og en let salat med friskhed og sprødhed i form af æbler og agurker og en syrlig olie/eddikedressing som modspil til den fede hvidløgsolie/smør.

Og havde resortet her haft en god is … eller bare en is – ville vi have sluttet af vaniljeis med varm muscovadokaramelsovs og friske jordbær – men det må vente til en anden gang, og jordbærene går også rigtig godt til min morgenyoghurt.

Det blev en rigtig hyggelig aften. Med røverhistorier om dykning, om hvorfor man var taget herned og større forståelse for hinanden og hinandens bevæggrund og med en fælles lettelse over at det ser ud til at gå mod bedre tider

…. og maden blev både nydt og rost i høje toner – og det var i hvert fald tydeligt, at der var andre end mig, der savnede det gode brød hernede, så der blev spist igennem på brød.

Og jeg tror ikke, at det bliver sidste gang vi inviterer folk indenfor.

Reklamer

Responses

  1. […] butikkerne. Jeg har ikke kunne genfinde det indlæg der tændte for min inspiration – og efter et enkelt mislykket forsøg på at lave karamelsovs, gik projektet lidt i […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: