Posted by: Rikke | 24. juli 2011

Dadel her og der og alle vegne

For et stykke tid siden opdagede vi pludseligt, at alle palmerne havde dadler hængende.

Til at begynde med var de små … grønne bønnelignede dimser, der sad på en orange stængel (som her bare grønne), som de voksede til, blev de nogen steder pakket ind i net og andre steder understøttet at pinde.

Selv om der om det ser ud som om, at der vokser dadler alle steder, og det er nemmere at score et par dadler her, end at gå på æbleskud derhjemme, så er der der også fyldt op med dadler i butikkerne og for et par dage siden viste butikmanden min kæreste, at man kunne få de modne dadler ned fra træet ved at kaste en pind op i klasen.

For mig er friske dadler ok, men ikke noget jeg har lyst til at rejse det halve af verden rundt for at få fingrene i.

Men for andre er det vist anderledes.

I går så jeg i hvert fald en arabisk knægt på en 7-8 år, der gik på “dadelskud”, ved den palme der står oppe ved vores svømmepøl.

Dadlerne på træet var åbenbart blev modne og høstet, men i processen var der faldet nogen dadler ned og knægten undersøgte minutiøs området for nedfaldsdadler.

Nogen blev stoppet i munden med det samme – med et skævt kig over skulderen for at se om nogen andre fulgte med i projektet – og andre blev stoppet i bukserne for senere fortærring.

Og sådan er vi så forskellige, jeg for eksempel vil hellere have et solrigt sommerkirsebær fremfor en dadel, hvis jeg sådan kunne gå hen og vælge.

Reklamer

Responses

  1. […] fra den ene dag til den anden bliver fyldt med dadler, der vokser sig store og saftige. Juli var dadeltiden og den varede en lille […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: