Posted by: Rikke | 26. juli 2011

Ramadama-ding-dong-dan

På mandag begynder Ramadanen.

“Oh hør, I troende, det er foreskrevet jer at faste, som det var foreskrevet jeres Forfædre (dem som var før jer), Så I kan Lære selvkontrol,”

En måned hvor enhver troende muslim skal faste fra solopgang til solnedgang.

Afholde sig fra mad og drikke, men også faste på øjne, øren og tunge. Det vil sige undgå at se på noget, som man ikke bør se, lytte til sladder eller tom snak og undgå at deltage i samme. Desuden skal man afholde sig fra andre nydelsesmidler som tobak og være seksuelt afholdende i fastetimerne.

Og det er til at se, at Ramadanen står for døren, for supermarkederne er fyldt med mad, mennesker der køber mad og ramadanpynt i form af skilte og farvestrålende stof hæftet om søjler og hængt op i loftet … det ser festligt ud og stemningen her op til starten er lidt som vores egen december måned, hvor man kan mærke, at folk skal nå at få gjort sig klar og have alting parart til det store løb.

For mens folk faster om dagen, så virker det tydeligvist som om, at det modsatte sker om natten.

Når det er sagt, så misunder jeg ingen at de skal gå gennem en dag i næsten 40 grader uden vand.

Er I klar til dehydrerede egyptere der raver rundt?” spurgte en af de andre dykkerinstruktører os, mens vi ventede på bussen i går.

Og det er tydeligt at Ramadanen berører andre end muslimerne selv, for når man arbejder i en servicebranche, eller med hårdt fysisk arbejde og ikke får mad, vand eller søvn nok vil det uundgåeligt påvirke ens arbejdspræstation.

Bare sig undskyld og undgå at gå i vejen for dem – og hav masser af tålmodighed og overbærenhed, så skal det nok gå” var rådet.

På mandag begynder Ramadanen og jeg glæder mig til at opleve hvordan det vil være at leve i et muslimsk land under en af deres største højtider – og danne mig mine egne meninger om det hele.

Reklamer

Responses

  1. Dét glæder jeg mig også helt vildt meget til at høre fortællinger om!!!!

  2. Må se om der er nogen – håber at de i vores center også arbejder på nedsat tid, som jeg ved de gør andre steder, for det er ikke særligt helsegodt at dykke eller slæbe en hel (varm) dag uden vand..

    Men vi får se hvad der sker…..

    Lige nu er der i hvert fald dadler alle vegne – for de bruges til at bryde fasten med. Og der er mange forskellige måder de kan være på.

  3. Well, forventningerne er tårnhøje. Så er det sagt 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: