Posted by: Rikke | 30. juli 2011

Man slår da sine børn….

Sharm el Sheikh er på mange måder en ikke-by.

Bygget til -og for turister, med en lille klat “oprindelig” by i den ene ende og beduinbefolkningen hængende på sidelinjen. Hospitalet er bygget for at servicere daværende præsident Mubarak, mere end til hjælp for både turister og lokale.

Det er ikke en by folk kommer fra. Hvis man spørger for sig, er de fleste egyptere i byen fra enten Cairo eller Alexandria.

Det er heller ikke en by, der flyder med kvinder, børn eller skoler for den sags skyld. Der er en enkelt skole i Hadaba, men mest til de mindste klasser. Når børnene bliver større bliver de sendt til Cairo eller ud af landet.

Så man ser normalt ikke så mange børn eller kvinder i byen – undtagen her i ferietiden. Hvor det vrimler med dem.

Smukke brune unger, med lokker og krøller og store bambiøjne.

Egyptiske børn er meget tydelige.

Eller, de børn der bor her i vores kompleks er i hvert fald.

De råber af manden, der sidder ved disken i supermarkedet, når de kommer for at købe deres slik, chips eller sodavand. De driller vagten oppe ved svømmepølen, ved at slå vandet af deres hår lige ved siden af ham. De smider hinanden i polen og smider deres tomme chokoladepapir hvor de lyster.

Med andre ord er der ikke stor forskel på dem og på hvad man kan opleve derhjemme.

Med det ser ud til at de har større råderum end danske børn, de er meget ofte uden voksen opsyn, selv som pænt små og jeg har flere gange set (ret små) børn der står i vinduet på 1. sal og hopper, eller at de går op ydersiden af gelænderet på altanen, mens mor roligt kigger på.

Egyptiske børn, eller dem der bor i vores kompleks, skriger, hyler og larmer også en del mere end jeg synes, at et gennemsnits dansk barn gør. Og ret ofte hører og ser man kombinationen af skigebarn-slag-skrige endnu højere-barn.

Og jeg synes, at det er helt vildt svært, at bo et sted hvor fysisk disciplinering er almindelig.

Der kan jeg i den grad mærke hvor dansk jeg er, og hvor lidt ok jeg synes at det er at slå sine børn …. selvom jeg godt kan synes, at noget opdragelse hist og pist kunne være helt i sin orden.

Reklamer

Responses

 1. nei vi er ikke vant med slik avstraffelse.. den ble avskaffet da jeg var barn.. men vi hadde en god posjon respekt for våre foreldre og besteforeldre.. den respekt ser man sjelden i dag.. i dag er det barna som styrer ; )

  • I går i tandlægens venteværelse, spurgte en italiensk/egyptisk kvinde receptionisten om han ikke kunne skælde hendes børn ud på egyptisk.

   For hun kunne ikke selv få dem til at “makke ret”.

   På det tidspunkt, havde knægten på en 3-4 år revet to magasiner i stykker og leget fangeleg med sin lidt ældre søster – skrigende rundt i hele venteværelset.

   På det tidspunkt hvor hun spurgte, stod de begge to oppe i en sofa og skiftes mellem at hoppe og hive planter op.

   … de børn der, de styrede for vildt!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: