Posted by: Rikke | 11. oktober 2011

…når man mindst venter det….

En ven fra centeret havde fri – og bil. Jeg havde også det første – og mod på at være med på at bruge det sidste, så ved middagstid blev jeg hentet og vi kørte mod Nabq Nationalpark.

Vi havde ikke rigtig nogen planer, udover at vi skulle se hvad der skete og undersøge om Nabq var lige så fin som Ras Mohammed Nationalpark.

Så vi kørte raskt afsted og betalte vores 5 LE for at komme ind (5 LE for lokale/bosiddende og 5$ for turister). I begyndelsen skuffede den lidt, med alt det pigtråd og affald der var langs med vejen, men som man kom længere ind, blev der også længere mellem affaldet – og når vi stod ud af bilen kunne man kun høre stilheden og det hav vi kørte langs med.

Et stykke inde kom vi til en lagune omkranset af mangrovetræer. Bagved lå der nogle sammenflikkede huse, som så ret tomme ud – og egentligt heller ikke virkede særligt beboelige. Vi regnede med at det var beduinernes “sommerboliger”.

Vi satte os ved den tomme strand ved lagunen. Kiggede på fuglelivet, eramitkrabberne der tumlede rundt og på de store flotte konkylier der lå langs med vandet.

Men ikke særlig lang tid efter at vi var kommet, kunne vi konstatere at der også blev kigget efter os.

Fra den ellers tilsyneladende tomme “by”, kom der den ene fyr efter den anden, der lige havde fået behov for en svømmetur, nogenlunde omkring der hvor vi sad. De var nu meget fredelige og efter at de havde sagt “hej” lod de os være og kiggede bare på hvad vi foretog os.

Min ven besluttede sig til at ringe til en beduinven hun havde, som tit hang ud i nærheden af Nabq – og 1-2-3 tog turen en helt ny drejning.

Vi mødtes med hendes ven som havde en anden fælles ven med og kørte hen til deres hangout.

Helt nede ved vandet stod en form for en hytte; stolper med palmeblade, der dannede et rum og en form for en terrasse. Vi blev budt på te og rygemuligheder og satte os tilrette blandt de 4-5 fyrer der sad og hang ud der. Nogen flere kom til efterhånden og jeg tror vi nåede op på 7.

Et par fyre kom med en gasflaske og et gasblus, en anden kom med nogen tørrede fisk. Et sted fra kom en med nogen poser med grønsager. Vennerne smuttede afsted og kom bagefter med et par friskfangede fisk og et par blæksprutter.

Fisk og sprutter blev renset i vandkanten og bagefter gik gutterne igang med at lave mad. Grøntsager blev renset og fiskene blev lagt på et leje af tomater, kartofler og løg og pakket ind i folie.

Og mens solen gik ned over bjergene og fuldmånen stod op over havet blev maden serveret på stranden. Friskfanget fisk, ris med tørfisk, blæksprutte i krydret sovs, sesamsovs og fladbrød.

Vi spiste med fingerne og vaskede bagefter både dem og gryderne i havet.

Efter endnu en kop te og mens de sad og sang en sang, var vi nødt til at tage afsted for at aflevere lånebilen.

Tilbage til larm og glitter og langt fra den utrolige gæstfrihed man oplever derude i ingenting, blandt sand, beduiner og kameler.

Reklamer

Responses

  1. Det lyder som en rigtig dejlig eventyrlig dag et minde for livet.glæder mig på jeres vegne.

  2. Det var også rigtig fint – og jeg var glad og taknemlig over at blive inviteret med og få en oplevelse, noget udover det sædvanlige.

  3. Gode minder at have.

  4. […] var den der dag, med måne og beduiner og mad på stranden … og nu er der billeder fra […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: