Posted by: Rikke | 14. oktober 2011

Porten til Afrika

På et tidspunkt opgav vores vaskemaskine næsten ævred. Den begyndte at hoppe mere og mere og til sidst smed vand ud over det hele.

Det var i det tidsrum hvor vores “vicevært” var taget til Cairo efter en lås til døren, og 1½ måned senere stadig ikke var kommet retur, undlod at svare på sms’er og opkald og allerede én gang havde sendt en anden ud efter huslejen.

I den varme der er hernede kan man ikke rigtig genbruge sit tøj og det går derfor rimeligt hurtigt med at få top på vasketøjskurven.

Så da viceværten stadig ikke var til at få fat på, vaskemaskinen lækkede og hoppede – og der nu for anden gang kom en anden efter huslejepengene, fik kæresten nok og nægtede at betale husleje, før vi havde fået viceværten i tale og fået vaskemaskinen fikset.

Tal om at være den forkerte budbringer! 190 og +100 kg stor vred mand i underbukser, var nok ikke lige det han havde regnet med, da hans ven lige fik ham til at svinge ind forbi efter huslejen hos os.

Efter lidt råben frem og tilbage over telefonen, blev enden på det at viceværten sendte en mand for at fikse de ting, der var i udu i lejligheden, herunder vaskemaskinen.

Og der må man tage hatten af for effektiviteten her i Egypten. Det betyder ikke noget at klokken er 20-21 om aften. Skal der sendes en mand, bliver der sendt en mand. Der er ikke noget med at nægte aftenarbejde, eller kræve overbetaling.

Ham her kom med tre stykker værktøj og en rød ledning.

Og så blev vaskemaskinen ellers tøjret til køkkenbordet med den røde ledning.

Og det virkede.

Altså rystelserne var ikke aftaget, men nu hvor maskinen var tøjret til bordet kunne den ikke hoppe (bare ryste med det halve af køkkenet) – og det betød, at den ikke hoppede ud af vandslangen og derfor ikke længere smed vand ud over gulvet og vi kunne derfor vaske igen.

Et par dage senere kom viceværten tilbage fra Cairo. Han var blevet en datter rigere og en knude ved øjet fattigere. Alt sammen gode grunde til at være væk i 1½ måned, men det havde været rigtig rart med en besked om det og evt. et nummer til en, der tog over mens han var væk.

…. og nå ja, han havde i øvrigt ikke nogen lås med tilbage.

Men til gengæld var han ikke helt tilfreds med vaskemaskineprojektet, specielt fordi han kunne se, at det nye marmorbord var begyndt at slå nogen fine revner på grund af alt hopperiet.

Så han fik fat på en mand fra den nærmeste “storby”, der ligger 100 km herfra. Og han kom et par dage senere og fiksede maskinen, der skulle have nogen nye støddæmpere for at kunne fungere ordentligt.

Da maskinen var fikset spurgte reparatøren om han skulle fjerne den røde ledning der hang fra bordbenet.

Det fik han besked på at gøre – for, som viceværten sagde “det er jo ikke Afrika det her!

Da jeg lidt smilende sagde, at det var det jo – Egypten er jo en del af Nordafrika – fik jeg et stålblik af manden og kongebemærkningen:

Egypten er ikke Afrika … det er porten til Afrika!

Og det er en stor forskel.

Reklamer

Responses

 1. Jeg fandt din blog via ‘Kong Mor’. Og nu har jeg læst nogle måneder tilbage. Jeg synes, du er værd at følge, så jeg har også sat dig på min sage-feed-liste. Og jeg ærgrer ,mig over, at jeg ikke har fundet dig noget før!

 2. Velkommen til – og god læsning.

  Heldigvis er der 3½ måned endnu, så helt galt er det ikke 🙂

 3. Hahahahaha – TAK for et godt grin!!
  Hvornår kommer låsen mon?

  • Velbekommen – og jeg tror ikke at vi skal regne med at der nogensinde kommer en ny lås … der findes jo ikke nogen hele i Cairo, vel?

   • Måske hvis de tager til Afrika?? 😉

 4. Det er ikke helt umuligt Kong Mor … måske det findes der 😉

 5. […] Der var engang en historien om en lås der gik i stykker, og krævede ikke mindre end 4 mænd på opgaven og 1½ måned i Cairo. […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: