Posted by: Rikke | 17. oktober 2011

Egyptens plager

I biblen tales der om de ti plager, der blev sendt til Egypten (vand til blod, frøer, myg, bremsesværme, pest, bylder, torden og hagl, græshopper, mørke, død) og når man nu har valgt at bosætte sig hernede, er man pænt glad for, at den der byge af ulykker ligesom er sket og overstået.

Og alligevel er det som om, at Egypten ikke helt kan slippe sin plagsomme tilværelse.

Først var der hajangrebene i december sidste år, så bomben mod den koptiske kirke i Alexandria, revolutionen og her for nyligt mistede omkring 26 mennesker livet i Cairo efter sammenstød mellem koptiske kristne og militærpoliti i starten af oktober.

Det er grumme ting og der er gået menneskeliv tabt og der er ingen tvivl om. at de forskellige situationer har smittet af på turistmen – i høj grad.

Og selvom aviserne skriver at de danske turister er fanden i voldske og ikke vil lade sig kyse, og selvom jeg ved at flere rejseselskaber melder udsolgt og har ekstrafly herned her i efterårsferien – så kommer 2011 til at være et af de værste turistår for Egypten og mange lider hårdt under det.

Specielt i områder som Sharm el Sheikh, der i virkeligheden ikke rigtig har en berettigelse i sig selv. En by der kun lever af og for turisme, er ikke så forfærdelig meget værd, uden sit essentielle drivmiddel; turisterne.

Det ironiske er så, at udover hajagrebene, er der ikke nogen af de andre forhold, der i virkeligheden har været en del af livet her i Sharm. Havde det ikke været for medierne og så selvfølgelig de faldende turistantal, kunne vi sagtens have været fuldstændig uvidende om alle tingene.

Og faktisk er de ting der plager os hernede meget mere jordnære.

Diarré eksempelvis.

…. som helt konkret har holdt mig fanget mellem seng og toilet de sidste par dage.

Men som nu efter stoppiller og andet medicin ser ud til så småt at have sluppet taget i mig, så jeg kan komme op til overfladen igen.

Reklamer

Responses

 1. Øv! God bedring.

  • Tak … og gudskelov og tak for medicin 🙂

 2. Din stakkel,- Det er virkelig så forfærdeligt med dårlig mave. Troede ellers, at din mave havde vænnet sig til det ” Ægyptiske islæt” , Men— vi ved jo heller ikke, om Ægypterne selv ofte har dårlig mave,- haha. Knus og god bedring.Vi har i weekenden fået fyldt poolen op med jord. Den havde jo sammenbrud gr. al den vandmængde vi har fået ( skred simpelthen) Så Kattene lurer lidt, – men kan se de tænker, ” yes, verdens største kattebakke”
  Vi kan ikke så græs før til foråret. Jeg er gået på pension. 🙂 🙂
  Knus og hav det godt, og hils Hans Jørgen

  • Tak for sympatien – og din hilsen … og ja, det kom nu også noget bag på mig at systemet ikke var vendt til det hele hernede … men vi bliver jo også ramt af sådanne ting derhjemme … ellers ville der jo ikke være noget der hed “Roskildesyge” – som mon ikke det kendes af alle folk, alle steder.

   Skriver en mail her en af dagene 🙂

 3. […] den form for toiletbesøg, som jeg ellers troede jeg var færdig med, men som jeg så fornøjede mig med gennem natten og […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: