Posted by: Rikke | 1. januar 2012

2011 – den sidste del

Med lugt af bacon i huset og resterne af gårsdagens kransekage foran mig, er jeg klar til sidste del, af sidste del på min opsamling på året der gik.

Som sagt er det afledt af spørgsmålet om hvad jeg egentligt har fået tiden her i Sharm til at gå med, i det år min kæreste og jeg har holdt sabbat fra vores hverdag i Danmark.

Del1, 2 og 3 finder du her: del #1 januar – marts, del #2: april – juni og del #3: juli – september.

Oktober

I oktober begyndte vejret at blive udholdeligt igen. Vandet var stadig varmt nok til, at jeg kunne dykke i shorts og t-shirt, men luften kold nok til at man kunne holde ud af være oven vande.

     

Jeg fik besøg af en gammel kollega, og fik samlet op på nogen af fortidens synder (hans) og nutidens ynder (mine) og genopfrisket den friske tone mellem os.

     

Med oktober kom også italienerne (og fluerne og myggene) tilbage. Alle havde de været væk hen under sommeren, men med de lidt køligere dage var de tilbage. Det betød at der igen blev lidt liv i bolig området og at vi endelig fik lavet den lås, der var gået i stykker i juli måned.

Jeg dykkede mere og mere. Nogen gange som guide for venner, bekendte og gengangere og andre gange som betalt guide for centeret. Og da min computer stod af i oktober, var det heldigt at det var samtidigt med at vores ven Tom for 3. gang var hernede, sådan at jeg kunne låne hans computer i den tid der er tilbage hernede.

Som året gik på hæld begyndte nogen af instruktørene at tage afsked med livet hernede og i oktobermåned måtte vi sige farvel til Attila, som jeg har lært en masse om makroliv og dykkerstil af.

     

Det var også i oktober at jeg sammen med Sonja var i Nabq, på en tur der endte med en spontan middag i vandkanten, sammen med en flok af hendes bedouinvenner. Det var smukt at se solen gå ned bag bjergene, mens månen stod op over vandet.

     

Både min kæreste og jeg havde travlt i vandet og vi nød de sidste af årets fiskefulde dyk – ikke helt vidende om hvor meget temperatur og dyreliv sidenhen ville falde.

November

  

Med efterårets kommen – og dertil hører også november, selv i Egypten, kunne vi godt mærke at solen havde svigtet DK. For vi fik travlt med kursister, gengangere og venner der kom ned og besøgte os. Der var travlhed både over og under vandet og det var rigtig skønt at mærke … også helt konkret på lakridstallet, der blev pænt forøget, af alle de gæster vi fik.

  

De var ikke kun lakridstallet der var blevet forøget – Toppers vægt var også kommet noget op i højderne. Og mens vi andre kunne begynde at tælle kalorier op med småkager og æbleskiver til 1. søndag i advent, måtte Topper tælle ned til spisetiderne og indse at rationerne blev mindre og mere besværlige at komme til, da hun simpelthen blev sat på ration.

Desværre fik vi også ravet noget sygdom til os – for mit vedkommende var jeg nærmest underdrejet i 14 dage … og bl.a. derfor blev november brugt til meget sengeligning og boglæsning og ikke meget fotografiering.

December

  

I december kom der endnu flere gæster hjemmefra – og jeg startede måneden ud med et forsøg på at skabe julestemning … og hver dag i december blev forsødet af lakrids som Gitte havde haft med til mig.

  

De gæster der var hernede var meget aktive, så der var flere ture til Dahab ligesom der blev arrangeret ture til Thislegorm, natdyk fra båd og meget mere.

  

  

De dage jeg ikke dykker, bruger jeg morgen på at gå til pilates. Træningsstedet ligger ca 20 min. gang fra hvor jeg bor og jeg går frem og tilbage og nyder at morgenen er kølig og frisk. Og da jordbærsæsonen så småt starter op igen, føles det virkelig som en dansk sommer.

  

Sammen med søde Sonja er jeg igen på tur. Denne gang ude i ørkenen, hvor vi spiser sammen med en af hendes venner og ser natten falde på, stjerne komme frem og hører den store stilhed, der runger ude i ørkenen.

Midt i måneden tager jeg første skridt ud i tek-dykningens verden. Det er sjovt og udfordrende og meget, meget lærerigt.

  

  

Min dejlige veninde kommer på besøg og jeg nyder en uge med venindesnak, pilates, fælles dykning, Dahab, middage og lidt mere snak. Det er fantastisk at have nogen man kender så godt, så tæt på i så lang tid og vi har en dejlig jul sammen.

  

Vi er 8 juleaften og til den efterfølgende julefrokost. Og alt er dansk og traditionelt, takket være min veninde, Thomas og Marie – der i den grad bragte julen (og dens mad) ned til os. Og mellem alt spisningen dykkes der igennem hele ugen.

  

Dykkercenteret inviterer på julebowling og de fleste i centeret møder op og det er sjovt at se den iver som specielt det egyptiske personale lægger for dagen.

Da vi når frem til årets sidste dag, og vi er ved at være ved vejs ende – er vi egentligt også pænt trætte. Det kan godt være at vi bare har dykket, daset på en båd, lært mennesker at kende og spist en masse i mellemtiden – men vi har gjort det ret aktivt.

Nytårsaften bliver en stille affære med bare min kæreste og mig .. vi lytter til dronningen over netradioen og vi snakker om vores fremtid om hvad vi egentligt vil med hinanden, livet og 2012.

Og det er egentligt to ret tilfredse mennesker der tørner ind i seng sådan ikke for længe over midnat – og når jeg sådan kigger tilbage på året der gik, synes jeg faktisk at jeg med ro i sindet kan sige, at jeg brugte året … og brugte det godt.

Godt nytår til dig der har læst med – både nu og igennem året der gik.

Reklamer

Responses

 1. Det lyder som en fantastisk slutning på et fantastisk år – ønsker dig al mulig held og lykke med tilbagevenden til “det normale” 🙂

  • Tak skal du have og ja, når man kigger tilbage (og trækker nogen af de irriterende mellemregninger fra) har det været et fantastisk år.

   Og egentligt noget alle burde unde sig selv – hvis man har muligheden.

 2. Tak for billedkig og ord. Rigtig Godt Nytår til Jer 🙂

  • Tak skal du have Anita og godt (forsinket) nytår til dig

 3. Jeg ville ikke ha´ været foruden denne blog.Takket været den har det været spændende at undvære jer et helt år. Endnu engang, Godt Nyt År.

  • Jeg er også glad for at jeg har lavet bloggen her – selvom ikke alt er kommet med. Men der er da nok til at den kan støtte mig i min hukommelse om tiden hernede.

   Også godt nytår til dig og jeg glæder mig til at komme hjem til dig.

 4. Godt Nytår til jer begge.
  Det har været dejligt at kunne følge med på din blog (Og Hans Jørgens på DYK).
  Der sandelig sket meget dernede, mens I har været der. Gad vide om I kan finde ud af det, når I kommer hjem?
  Nå der er stadig en måneds tid endnu, så vi hører vel mere.

  • Tak skal du have Jørgi – dejligt at der har været nogen der gad læse med og kommentere på det vi skriver.

   Der er mange ting vi glæder os til at gense og være i når vi kommer tilbage, og ja, det bliver måske svært at holde kulden og gråvejret ud – men skulle det hele være så slemt at vi ikke kan holde noget ud, så ligger verden jo stadig for vores fødder, og vi kan altid rejse afsted igen.

   Tingene behøver jo ikke være en “enten-eller” – nogengange kan det godt være “både-og”

 5. Du må forresten se at få luftet ud, så du ikke støder de lokale med baconduft, hvis I skulle få nogen på besøg. Husk hvordan det gik med tegningerne.

  • De allermest lokale her hvor vi bor er italienere og de kan vist også noget med skinke, så det går nok 😉


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: